Манолова: Борисов иска да удължи изборния ден с 24 часа, за да е сигурен, че ще открадне вота

в България

Манолова: Борисов иска да удължи изборния ден с 24 часа, за да е сигурен, че ще открадне вотаЗа да са сигурни Борисов и кликата му, че ще си откраднат изборите, предлагат изборният ден да се удължи с 24 часа при извънредна епидемиологична обстановка и да стане две денонощия.

Тоест, като видят, че резултатите им вървят разгромяващо, да имат време една нощ и още един ден да пишат, да дописват, да пренаписват и да фалшифицират вота.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред ЦИК по време на акцията „ЦИК, събуди се!“. Акцията започна в 7:00 ч. тази сутрин.

Вчера Дариткова и група народни представители от ГЕРБ са внесли скандални предложения за промени в Изборния кодекс, сред които е и удължаване на изборния ден. С тези промени първата стъпка е изобщо да отменят машинното гласуване на следващите избори, като въвеждат хартиени бюлетини. Стъпка две е ЦИК изобщо да не обяви обществена поръчка за доставка на машини и така поради технически причини да няма машини на следващите избори. Предлагат скандални промени в съдържанието на протоколите, така че максимално да прикрият кражбата на гласове, допълни Манолова.

Тук сме, за да събудим ЦИК с тъпани и звънци, защото за една година, откакто се прие в Изборния кодекс да има само машинно гласуване, те не са взели нито едно решение за доставка на машини. Една година ЦИК не изпълнява законовите си задължения – да осигури машини за изборите, напротив – всячески саботират изборния процес. Настояваме да изпълнят закона и да обявят обществената поръчка за машини за гласуване. Поискали сме да присъстваме и на днешното заседание на ЦИК, каза Манолова.

Loading...

Ако няма машинно гласуване, парламентарните избори ще се превърнат в местните избори – вотът на българските граждани ще бъде откраднат. Борисов ще пренапише и открадне българския вот, допълни тя.

Г-жо Нинова, г-н Карадайъ, г-н Христо Иванов, Валери Симеонов представителите ви в ЦИК няма ли да поискат процедура за доставка на машини?, попита Манолова.

На заседанието на ЦИК в 10:00 ч. днес искаме да попитаме защо миналата година членовете на ЦИК си раздадоха бонуси по 22 хил. лв. на човек, а не свършиха работа за 0,22 лв.? Защо не изпълняват закона? Защо не обявяват поръчка за машини за гласуване вече една година?, допълни тя.

По време на акцията Манолова разговаря и с говорителя на ЦИК Александър Андреев.


Настояваме незабавно да внесете процедурата за обществена поръчка за машини за гласуване. В противен случай ще искаме да върнете заплатите, които сте взимали от август миналата година. Машинното гласуване е в Изборния кодекс от една година и няма нужда от промени в Изборния кодекс, каза Манолова.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе