Манолова: „Автомагистрали“ и „Монтажи“ ще са първите ревизирани от „Изправи се.БГ“ държавни фирми

в България

Манолова към Радев: Предприемете необходимите действия за машинното гласуване

Партия на Зелените и Андон Тодоров са наш естествен партньор, каза Манолова в Благоевград

След изборите ще има ревизия. „Автомагистрали“ и „Монтажи“ ще са първите ревизирани дружества, за да се види как без конкурси, без обществена поръчка, без публичност и прозрачност са изхарчени милиони. Това са последните премиерски дни на Борисов, след което ще има мнозинство на почтените и ще има ревизия на парите за ВиК-холдинга, санирането, държавните дружества, обществените поръчки.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград, където се срещна с граждани, студенти и работници.

„Автомагистрали“ е черна каса, в която потъват парите на българските данъкоплатци и която е ремонтирала свлачището по пътя за Рилския манастир.

Фирмата е получила над 470 млн. лв. за укрепване на свлачища. Има 74 свлачища в България, а действия са предприети само за това по пътя за Рилския манастир. В Смолян хората се молят парите да се инвестират за укрепване на свлачището по пътя Смолян-Мадан, но и там не са започнати ремонтите, допълни Манолова.

Видяхме, че дори и като се започнат дейности са за реклама, а не за решаване на проблеми. За свлачището по пътя за Рилския манастир са похарчени 6,5 млн. лв. за 250 м., а видяхме резултата. Трябва да се сложи край на това източване на пари от държавния бюджет без търг и правила, категорична бе тя и припомни, че държавната фирма „Монтажи“ получи 500 млн. лв. за ремонт на язовири, но и те не са извършени.

Във връзка с постъпили сигнали в приемната на „Изправи се.БГ“ за застрояване в парковете Бачиново и Ловен дом Манолова се срещна с председателя на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров.

Партия на Зелените и Андон Тодоров са наш естествен партньор, защото като гражданска платформа подкрепяме зелените каузи. Известни са битките ни срещу инсталации за изгаряне на боклук, замърсява на въздуха, източване на язовирите и изсичане на горите. Представихме сигналите на председателя на общинския съвет и получихме уверението, че това ще е взето предвид при взимането на съответните решения, обясни Манолова.

Тя е категорична, че само с обединение може да се демонтира едноличният модел на Борисов. Изправи се.БГ ще се яви на следващите избори и по никакъв начин няма да сътрудничи с партии от статуквото. Властта се страхува от партиите и формациите, които са срещу статуквото и се обединяват, допълни Манолова.

Тя припомни, че през изминалата седмица е завела шест дела на обща стойност 300 хил. лв. срещу ПИК и Ретро за клевета. Оттук нататък за всяка лъжа и клевета ще има заведено съответното дело. Срамно е, когато официозът на един премиер е сайт като ПИК. На това трябва да се сложи край. Ревизия ще има и за това какви публични пари са похарчени за обслужване на такъв тип медии, каза още Манолова.

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе