Кои храни не трябва да държим в хладилника?

в Здраве

Много хора смятат, че в хладилника е подходящо да се държат всички храни, но това не е вярно

Някои храни променят вкуса си при ниска температури, а други пък не успяват да узреят.

Списък на храни, които да не съхраняваме в хладилника:

Домати – когато доматите се съхраняват на по-ниска температура, те променят структурата си, често се образуват кристалчета, променя се цветът и вкусът. Най-добре е да държите малко количество домати на стайна температура, но задължително на тъмно и без да са изложени на слънце.

Банани и авокадо – хладилникът спира тяхното узряване. Ако имате по-зелени банани или твърдо авокадо, задължително ги съхранявайте на стайна температура, така ще станат годни за консумация и вкусни.

храни, неподходящи за хладилника

Кафени зърна и отворено кисело мляко – те поемат миризмите на другите храни в хладилника. Кафените зърна трябва да се съхраняват извън него, а кофичките от кисело мляко е добре да бъдат покрити.

Картофите, лукът и чесънът променят вкуса си в хладилника. Препоръчително е да бъдат съхранявани поотделно в хартиена или платнена торба. Ако лукът е нарязан и обелен, тогава се държи в кутия в хладилника.

Медът пък се кристализира бързо в хладилника.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе