Катеренето по дървета и тичането боси по трева подобряват паметта

в Здраве

Детските игри като катерене по дървета, тичането боси по тревата, балансирането на тясна греда подобряват значително паметта.

Това установиха учени от Университета в Северна Флорида, които са изследвали работната памет на 72 мъже и жени на възраст до 59 години.

Проучването е показало, че с до 50 % може да се подобри работната памет, ако човек извършва редовно определени физически дейности.

Работната памет е тази, в която съхраняваме информация от ежедневието, като например продуктите от списъка ни за пазаруване, определени инструкции или телефонни номера.

Освен катеренето по дървета и бягането боси, тенисът, скуошът и футболът също подобряват паметта.

Тичането боси по тревата подобряват работната памет

В проучването доброволците са били помолени да запомнят телефонни номера в обратен ред. След това са разделени на две групи, едната не е правила нищо, а другата е била подложена на различни физически упражнения като катерене по дървета.

Детските игри подобряват пространствено ориентиране, а мозъкът се заставя да обновява по-бързо получената информация.

Резултатите са показали, че хората, които са извършвали физическа дейност, са подобрили паметта си.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе