Как руските опорни точки достигнаха до ромските махали?

в България

Как руските опорни точки достигнаха до ромските махали?

Автор на тази статия е д-р Русин Асенов Коцев, родом от гр. Видин. Тя се появява първо в неговия личен сайт на 21.09.2017 г. и представлява единственият досега опит за по-задълбочен анализ на определени тревожни процеси, засягащи ромите в България. За тези процеси в “Свободни роми” досега само сме загатвали, но те ще стават все по-видими. Тук публикуваме статията на д-р Коцев със съкращения. Пълният текст е достъпен на следния линк: https://medium.com/@russyn.asenov/


Радикалният ислям и ромите
Повод за настоящия материал е видеото от т.нар.“Пресконференция и дискусия на тема: „Навлизането на исляма в ромските квартали на страната”. Организатор на въпросното събитие е Петко Асенов- председател на Националния център за развитие на ромите в България, еврокомисар на ромите на Световната ромска организация и депутат на Световния ромски конгрес на Световната ромска организация.
На въпросната пресконференция участниците изнасят информация за навлизането на радикален ислям в махалите. За да не е голословен, Петко е поканил “авторитетни участници”. Особено активен е проф. Дечко Свиленов, рекламиращ книгата си “Християнство и ислям”. Въпросната книга се разпространява, обърнете внимание, безплатно и е издадена от фондация “Покров Богородичен”. За нея има изнесени данни, че е част от официалната руска агентура за влияние в България. Повече по този въпрос в следващия линк.
Не бива да се игнорира фактът, че всички твърдения за радикален ислям на пресконференцията са по-скоро умозаключения на базата на слухове. Въпреки че това е основен момент в пресконференцията, аз ще го пренебрегна, защото искам да обърна внимание на друго.
Кой е първоизточникът на твърденията за връзка на ромския етнос с радикалния ислям?
Проверката с интернет търсачка по ключови думи “цигани” и “ислям” веднага ще даде отговора, че това е опорна точка, спусната от Русия, и тя, за съжаление, не е нова (появява се още през 2014 г.). Обръщам внимание, че подобни “новини” се разпространяват от медиите, включени в списъка на сайтовете, разпространяващи руска пропаганда и фалшиви новини (bultimes.com, blitz.bg и др.). Разпространяват се и от партиите в България, за които от доста време се знае, че са зависими от Русия- Атака, ВМРО… Тази опорна точка се чу и от Иво Христов по време на заседание на Парламента.
Руска пропаганда в България? И кое е новото?
Новото в използването на тази опорна точка е, че тя започна да се разпространява от представител на ромската общност, афиширащ себе си като комисар на ромите в Европа. Освен това пътят на тази опорна точка е доста различен от познатите механизми за обществена манипулация. Петко Асенов услужливо свика пресконференция и занимава цял час журналистите със слухове и с опорни точки, спуснати отгоре. Защо? Не трябва ли човекът, заемащ този пост, да работи в полза на ромите? Със сигурност трябва, но ако той е истински и легитимен избор на ромите в България.
Ние от bultimes  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).
Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Преди евакуация

Преди евакуация

Преди евакуация Преди евакуация си пробвал всичко за оцеляването си…
Силата Ви

Силата Ви

Силата Ви… Учените от няколко години са впечатлени от гражданите,…
Недолюбван

Недолюбван

Недолюбван ..   Немили-недраги се оказаха от ГЕРБ и тук,…
Отидете горе