Как да се преборим със затлъстяването?

в Здраве

Затлъстяването е проблем номер 1 на 21 – ви век. Поне това е така за много здравни експерти, медици, диетолози и спортни инструктори.


Причината можем да обобщим като комплексна, но в тази статия ще разгледаме вариантите за справяне с този проблем, както и ще погледнем отдълбоко на проблема.

И така, на първо място трябва да се замислим какво правим с нашия организъм? С какво го храним? Човешкото тяло има нужда от непрестанни грижи. И външно и душевно. От нас зависи дали то ще ни служи вярно, или ще ни предава. Малко странно звучи, но е факт.

Прости са правилата, поне тези, които можем да преборим, за подобряване на здравословното състояние на човешкия организъм.

Тук искаме да отворим една скоба и да кажем, че в момента в България ситуацията относно храните е ужасна. Какво точно искаме да кажем? Това, че всеки хранителен продукт е пълен с химии, вещества, които трудно се разграждат, т.е. много е трудно да отслабваме, при положение, че нямаме голям избор от храна, чиста и екологична.

И още една скоба относно биошоповете – без да се сърдят собствениците на такива, но за нас това е чиста проба измама. Използва се наименованието „Био“ за чисто за търговски цели. Както „дядо Коледа“ се използва, за да се продават всякакви играчки и изкушения за деца, така и „БИО“ се ползва като марка, всяваща респект у масовия потребител.

Ако искате реално БИО – истината е „на село“

И така, можем да обобщим, че затлъстяването бива причинено от:

– храните, които консумираме;

– липсата на физическа активност;

– култура на храненето.

В първият случай нямаме какво да направим – до голяма степен сме зависими от ситуацията – особено за хората, живущи в големи градове.

Във втория – трябва да се наблегне на упражнения, движение, спорт.

Третият случай вече е цяла наука, но може да се започне от Интернет. Просто трябва да потърсите елементарни правила на хранене.

Източник: peroto.net

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе