Как да премахнем бързо синините от удар?

в Здраве

Удряш себе си случайно и вече имаш синини.


Можете да премахнете синьо-лилавите петна, ако използвате някои от триковете, които ви представяме в тази статия.

Ако приложите студен компрес веднага върху засегнатата област, посиняването може да бъде предотвратено. Но ако синината вече е налице, трябва да се масажира нежно засегнатата зона и да се приложи топъл компрес. Това покритие ще затопли областта, което води до резорбция на синката.
На втория ден масажирайте насинената област, като се използвате всякакви видове крем или гел против синини и хематоми на всеки два часа. Направете това само в случай, че не избледнява.

Наложете зелеви листа при ударено

Използвайте зелеви листа, леко накълцани, като покритие. Това покритие има способността да успокоява болката и помага при подуване.

Ананасът успокоява болката

Парче от пресен ананас може да има успокояващ ефект, когато става въпрос за лечение на натъртвания благодарение на течностите, които ускоряват зарастването.

Картофи срещу синини

Ако не разполагате с ананас в момента, можете да използвате картоф като заместител. Сварете един картоф с кората, смесете с малко мед и вода. Нанесете получената смес върху засегнатата област.

Оцет при натъртване

Можете да използвате редовно оцет, за да се лекувате натъртване. Потопете памучен тампон в малко оцет и да го сложете директно върху синината, повтаряйте няколко пъти на ден.

Много е важно да се следи изменението на цвета на синината. В самото начало, зоната на удар има интензивен червен цвят, който се превръща в лилаво петно, а след това в синьо, после жълто-зеленикаво и най-накрая се оцветява в жълто. След жълтата фаза, синината ще изчезне напълно.

Ако синината не променя цвета си, а остава тъмна, това е признак на инфекция. В тази ситуация трябва със сигурност да посетите Вашия лекар.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе