Как да възвърнем вдъхновението си?

в Самоусъвършенстване

Смятате ли, че изпадате понякога в творчески застой? Че продуктивността намалява, че губите вдъхновение?


Не обвинявайте себе си за летаргията – обвинявайте околната среда! Може би отново ще почувствате прилив на вдъхновение, ако промените нещо в работното си пространство. Ето 6 идеи.

1. Проверете термостата

Температурата може значително да повлияе на резултата. „Ако е прекалено горещо, това ще повлияе на концентрацията ви, а ако е твърде студено, това ще повлияе и на производителността“, споделя Тоби Нуазор пред издание „Еntrepreneur“.

Оттук следва и въпросът – коя температура е идеална за максимална производителност?

В тази връзка има проучвания. Пред „Collaborative Exchange“ Челси Майз посочва изследване на университета Корнел, което показва рязко увеличаване на продуктивността на работното място, където температурата се поддържа на 25 градуса по Целзий. В други изследвания за „идеална“ температура се счита тази, която е с няколко градуса по-ниска. Като цяло подходящта темпераатува варира някъде в тази област.

2. Намерете „златната среда“ в заобикалящия ви безпорядък

Малката бъркотия може да бъде голям проблем за много работници. „Независимо дали става дума за гардероба или за бюрото, допълнителните неща около вас могат да повлияят неблагоприятно върху способността ви да се съсредоточите и обработвате информацията – отбелязва Майкъл Чо пред „TNW“, позовавайки се на изследвания на Принстънския университет и Университета на Калифорния в Лос Анджелис. „Физическата бъркотия претоварва чувствата, кара ви да се чувствате стресирани и влошава способността ви да мислите творчески.“

Но чакайте! Други проучвания твърдят, че малко бъркотия може да помогне на някои хора да бъдат по-продуктивни.

„Важно е вашето възприятие за творчески хаос, а не това, което някой друг ви определя“, посочва Чо. Ако сте един от тези хора, за които малко бъркотияа е добра, знаете какво да правите!

3. Добавете жълто

Какъв цвят е най-подходящ за работната среда? Това трябва да е отенък, който ви стимулира, без да е твърде силен. Според редица изследвания подхoдящ цвят е жълтото.

Жълтото е „весело, смело и наподобяващо животворящото слънце. То е свързано със светлото бъдеще, с надеждата и мъдростта. То е експанзивен, а не земен цвят“, кава дизайнерът Франк Мейнк. Ако избирате нова картина за вашето работно пространство изберете нещо в жълто.

Loading...

Източник: manager.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Самоусъвършенстване

Косово и Крим

Косово и Крим

Косово и Крим   Два свята на християни и мюсюлмани…
Отидете горе