Защо се води войната в Сирия, Иран и Ирак?

в Свят

Защо се води войната в Сирия, Иран и Ирак?


Вижте истината за която не говорят големите сили ! Ето защо Ердоган иска да се включи в голямата игра!
Под Сирия, Иран, Ирак и Ливан се крие несметно богатство! Левантийски басейн и находищата в източното Средиземноморие
През 2010 г. тексаската компания Noble Energy открива находищата Левиатан и Тамар, а по-късно се оказва, че те са само част от цяла система залежи в т. нар. басейн Левант, чийто ресурсен потенциал се изчислява на 3,5 трилиона кубични метра природен газ, както и на най-малко 1.7 милиарда барела нефт. Израел веднага обявява намеренията да започне експлоатация по находищата, а миналата седмица стартира проекта по Тамар. Въпреки че претенции към целия Левантийски басейн могат да имат Сирия, Ливан, Кипър, както и палестинците.

На всичкото отгоре предварителните проучвания показват, че потенциално може да бъдат открити още големи находища на природен газ в басейна между египетското и гръцкото крайбрежие. Още през 2009г. гръцка компания прави проучвания и са открити малки петролни залежи. Днес те се изчисляват на 22 милиарда барела в района на западното гръцко крайбрежие и около 4 милиарда барела в северната част на Йонийско море. Какво се случва с всички замесени страни в този казус? Знаем какво се случи с Гърция, а по-късно и с Кипър. И двете страни бяха докарани до банкрут (Кипър от банките) и притиснати до стената, неспособни да определят и диктуват каквито и да било условия.


В Сирия бушува опустошителна война, която съсипа цялата ѝ инфраструктура и също е безсилна. Арабската пролет и без това дестабилизира Египет, а пък най-яростните противници в Ливан за израелската намеса в Левитиан – шиитската военна партия Хизбула, е обвинявана за всеки терористичен акт по света и ще бъде обявена за терористична организация. Конфликтът започва да се разраства с претенциите на Турция за находищата в кипърските води, използвайки аргумента Северен Кипър. Чии претенции са основателни и чии не са – това е въпрос на гледна точка. Израел има идеята да прокара газопроводи през Кипър до Турция, а оттам – до Европа.

Затова са тези срещи между Обама и турския премиер Ердоган. Така, логиката подсказва едно: със сигурност находищата в Средиземноморието са една от основните причини за кризата в Сирия. И със сигурност става въпрос за много, много милиарди долари.
Източник: Blitz.

Русия има база в Сирия, но надали Турски поток ще продава газ от Русия или Катар, или пък от Грузия, а най-вероятно Европа ще купува газ добиван в Сирия ! Обама отряза Ердоган, а турският президент изчака Обама да си отиде и влезе остро в играта !

Loading...

Най-вероятно и тези, с който говориха сега във Варна ще си отидат, а Ердоган ще остане на кървавата сцена !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе