Замъкът Мацумото – красота и история в Япония

в Любопитно

Замъкът Мацумото е един от трите най-известните и красиви замъци в японската история.


Той се намира в град Мацумото, префектура Нагано и е строен в края на 16 век.

Замъкът Мацумото е от тип „hirajiro“, което в превод означава „замък в равнината“, а не като типичните за това време на хълм или в планината.

Главната функция на замъка Мацумото е била защитна, затова в началото са били построени само кулата и купола, а на по-късен етап, когато страната е приключила с войните, е построена и третата кула, която служела за наблюдение на Луната.

Фасадата на замъка е в черно и бяло, а около него е изграден защитен ров. Особено впечатляваща е отбранителната кула, която е висока пет етажа.

Както повечето японски дворци и Мацумото има един таен етаж. От шестия етаж се открива прекрасна панорама към околните планини и градини.

На втория етаж на замъка Мацумото се намира Музей на оръжията, който представя богата колекция от интересни оръжия, използвани в Япония от древността до днес.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе