Ето защо венчалната халка се носи на безименния пръст

в Любопитно

Защо брачната халка се носи на безименния пръст?

Традицията за носене на брачни халки първоначално е възникнала в европейските страни, а днес е широко разпространен обичай, чиято символика всички знаем, но малко е известен произходът ѝ.

Китайците измислили едно много интересно и оригинално обяснение. Според китайската легенда, всеки пръст на ръката има своето значение и представлява вас и вашето семейство.

Според легендите палецът представлява родителите, показалецът братята и сестрите, а средния пръст самия теб. Безименният пръст, т.е. четвъртият пръст на ръката символизира партньора, докато най-малкият – децата.

Има още едно символично обяснение, което и сами можете да проверите.

Съединете върховете на пръстите на двете ръце, като свиете средните пръсти и ги допрете един до друг. Опитайте се да отделите палците (родителите). Ще успеете, защото би трябвало да се отделите от тях в един момент в живота. Няма завинаги да живеете заедно. След това отново съединете. Същото направете и с показалеца, и с малките пръсти. Ще можете да ги разделите. Показалецът символизира братята и сестрите, а отделянето свидетелства за това, че един ден всеки ще тръгне по своя път. Подобно е и обяснението за децата – когато пораснат децата имат свой живот.

Долепете пръстите на двете си ръце отново и се опитайте да разделите безименните пръсти.

Няма да успеете, а точно това показва неразривната връзка между вас и вашия брачен партньор.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Pineal Gland-третото око

Pineal Gland-третото око   „Дори след десетилетия и столетия проучвания, човешкият мозък
Отидете горе