Естетична дерматология – подмладяване на ръцете

в Здраве

Кожата на ръцете е много тънка и съдържа малко мастни жлези, които образуват защитен слой, а с това предпазват кожата от загуба на влага.


От друга страна ръцете и лицето са най-отворената част на тялото и през цялото време са изложени на външно влияние.

Понякога е трудно да се определи възрастта на една жена заради добре поддържаното лице и добре облеченото тяло. Но ако се вгледате внимателно в ръцете, те най-добре разкриват годините на един човек. Дори и най-сложният маникюр не може да скрие истинската възраст.

Кожата на ръцете съжържа мастни жлези, които запазват загубата на влага

Кожата на ръцете е много тънка и съдържа малко мастни жлези, които образуват защитен слой, а с това предпазват кожата от загуба на влага. От друга страна, ръцете и лицето са най-отворената част на тялото и през цялото време са изложени на външно влияние.

Защо ръцете остаряват толкова бързо

Един от основните врагове на младостта на нашите ръце е слънцето. Ултравиолетовите лъчи разрушават колагена и създават свободни радикали, които са основна причина за бръчки и пигментация (петна). „Слънчевите“ петна могат да се появят вече и в 30-та година от живота. Ръцете са изложени на въздействието на зимата и температурните промени, а това се отразява отрицателно на капилярите, на микроциркулацията и на храненето на кожата, така че кожата изглежда суха, лющеща се и неравна.
Не забравяйте и химикалите, които ежедневно използваме в домакинството за миене на съдове, пране, почистване – всички тези препарати съдържат редица повърхностно активни вещества, които увреждат липидния слой на кожата, което води до загуба на влага на кожата.

Кожата на ръцете старее поради намаляване на естрогена

След 45 –тата година започва биологичното стареене, стига се до необратими промени в структурата на кожата и това веднага се отразява на външния вид на ръцете. Нивото на естроген в организма намалява, кожата е дехидратирана, намалява мастният слой и мускулите губят тонуса. Вените все повече изпъкват през тънката кожа на ръцете, а петната са особен проблем, т.е. в началото са малки тъмни петна, които с възрастта стават все по-големи и по-видими.

Как да се възстанови младежкият вид на ръцете

Новост в естетичната дерматология е филер, който се инжектира леко в кожата, стимулира вашите собствени клетки да произвеждат колаген и кожата става гладка. Лечението трае около 20 минути. Използва се локален анестетик по време на лечението, като лечението е безопасно и безболезнено. Пациентът може веднага да се върне към ежедневните си дейности. В период от няколко месеца кожата на ръцете получава пълнота, еластичност, обем. С течение на времето филърът постепенно се разпада и се метаболизира напълно от тялото, оставяйки само новия колаген-структура.

Ефектът на този младежки и свеж вид на кожата на ръцете продължава от 18 месеца до две години.

Д-р Петрушевска, дерматолог

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе