Ердоган: Кърджали е част от нашите душевни граници

в Свят

Ердоган: Кърджали е част от нашите душевни граници


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново спомена Кърджали като част от своите и на турския народ душевни граници. Той поздрави братята си на Балканите вчера по време на конгрес на своята партия в Сакария, където живеят много изселници, съобщава bTV.

“От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния“, каза още турският президент.


Той се обърна към българските турци като ги приветства с думите “Кърджали е част от нашите душевни граници“.
Ердоган определи като братя хората в Сакария, гражданите на Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар.

Loading...

„На тези братя, които носим в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме нашите поздрави на всички жертви и потиснати наши братя – добави Ердоган. – Тези градове физически са разположени в границите на други държави, но те са част от нашата душа. В нашето сърце. Половината ни сърце е в Истанбул. Другата са Балканите. Физическите граници са коренно различни от тези на душата ни. Родината се е свила само на 780 000 кв. км”, каза Ердоган.
Източник:segabg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе