Доналд Тръмп : Новият посланик на САЩ в България е кюрдска бежанка, която говори 9 езика

в Свят

Доналд Тръмп : Новият посланик на САЩ в България е кюрдска бежанка, която говори 9 езика


Доналд Тръмп назначи нов извънреден и пълномощен посланик на Щатите в България, съобщи Белият дом на интернет страницата си днес. Херо Мустафа в момента е заместник-ръководител на посолството на страната в Португалия, като преди това е работила като съветник по политическите въпроси в посолството в Индия.

Предстои Сенатът да одобри кандидатурата ѝ, след което тя ще замени Ерик Рубин.


Премиерът на Република България В ляво Ерик Рубин дясно

Херо Мустафа говори 9 езика, сред които руски, арабски, гръцки, фарси, хинди и турски. Завършила е бакалавърската си степен в университета в Джорджтаун, а магистърската си в Принстън. Тя е родена през 1973 г. в днешната кюрдска столица Ербил в Ирак. Заедно с родителите си е живяла 2 години в бежански лагер, докато през 1976 г. не получават статут на бежанци в Америка.

Други нейни професионални позиции включват тази на съветник за Близкия изток в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън, директорство на Съвета за национална сигурност, както и работа в посолството в Гърция.
Доналд Тръмп най вероятно започна прочистване по периферията .

Източник: conservatives

bulpress tv
Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Свят

Отидете горе