Боуен терапия – алтернативен метод за самолечение

в Здраве

Боуен терапията е метод от алтернативната медицина, според който човешкото тяло е най-добрият лекар сам за себе си и ако се насочи правилно то може да се справи с всяко едно заболяване.

Този вид терапия е нов вид холистичен метод, който учи тялото да се самоизлекува. Концепцията е създадена от австралиеца Том Боуен, според който в момент на много дълбока релаксация тялото ще успее да реши всички свои здравословни проблеми.

Алтернативната терапия приема, че благодарение на дълбока релаксация човешкото тяло е способно да открие какво не е наред в него. Спокойствието се постига чрез извършването на специални масажни движения върху меките тъкани.

Масажът се извършва през дрехите, които не бива да са груби или много дебели. Ако решите да се възползвате от боуен терапия се облечете с дрехи от леки и по-меки материи.

По време на боуен масажа проблемните точки в тялото изпращат съобщение към нервната система. Сеансът се прави на интервали от време, като между всеки интервал се дава почивка, за да може сигналите да се обработят от тялото. Целта на боуен терапевта е да разпита подробно за болковите усещания и дискомфорт.

В зависимост от тежестта на състоянието, на всеки човек се препоръчват различен на брой посещенията при боуен терапевта. В повечето случаи са необходими няколко масажа в период от няколко дни до няколко седмици. При хронични болести е възможно да се наложат и повече посещения.

Боуен терапията няма странични ефекти, поради което е подходяща за хора от всякакви възрасти. Най-добре помага при състояния като хормонален дисбаланс, респираторни проблеми, стрес, психическо и физическо изтощение, болки в шията, гърба, кръста и ставите като цяло.

Макар и нова, Боуен терапията набира все по-голяма популярност, като в нашата страна дори има Боуен общество, популяризиращо техниката.

Източник: simptomi.bg

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе